Մի քшնի շատ կարևոր խորհուրդ 40-անց կшնшնց ու տղամխրդկանց, ովքեր ուզում են դեռ երկար ու առողջ ապրել

40 տարեկանում  պետք է հրխժխրվել որոշխկի մերքների օգտագործումից, որովհետև օրգանիզմում արդեն սկսում են գլուխ բшրձարցնել  ծերшցման գործընթшցները: Դա նշանակում է, որ նյութափոխանակության գործընթացները սկսում են դանդաղել և առողջությունը պահանելու համար պետք է սննդակարգից բացառել որոշ մերքներ:

Հատկապես պետք է հրաժարվել ՝ Շաքար պարունակող մթերքներից:

Նրանք ովքեր քաղցրի սիրահար են.  ստիպված են  աստիճանաբար հրաժարվել  շաքար պարունակող մթերքներից, քանի որ դրանց արյունքում  մաշկը կորցնում է առաձգականությունը,  ի հայտ են գալիս կնճիռներ: Շաքարը կոնսերվացնում է կոլագենը  և այդ դեպքում ձիգ մաշկ ունենալը պարզապես երազանք է դառնում:

Սպիտակ ալյուրից պատրաստված մթերք

Սպիտակ հացը, մակարոնեղենը, թխվածքները  արյան մեջ բարձրացնում են շաքարի մակարդակը  և դա էլ ինքնին արագացնում է ծերացման գործընթացը:

Գարեջուր և տարատեսակ կոկտեյլներ

Տարիներին զուգընթաց օրգանիզմը  սկսում է վատ յուրացնել ալկոհոլը  և դրա արդյունքում տուժում է օրգանիզմը:  Հատկապես  վնասակար են գարեջուրը և կոկտեյլները, որոնք  ջրազրկում են օրգանիզմը:

Տրանսճարպեր

Տրանսճարպերը, որոնք  ստացվում են անորակ բույսերի յուղերի վերամշակումից,  արագացնում են մաշկի ծերացման գործընթացը, և  մաշկն ավելի զգայուն է դառնում ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների նկատմամբ: Այս հարցում առաջատար է մարգարինը  և դրանից պետք է հրաժարվել:

40 տարեանից հետո պետք է խիստ սահմանափակել նաև երշիկեղենի օգտագործումը, որոնք կարող են առաջացնել մարսողական համակարգի լուրջ խնդիրների, օրինակ ստամոքսի խոց;