Երկшր տարիներ է արդեն, որ ես ձվերը պահում եմ բացառապես սառեցված վիճակում: Ես միշտ սառեցնում եմ գնված ձվերը, այն կոտրում և լցնում եմ սառույցի համար նախատեսվшծ ամանի մեջ։ Սա թույլ է տալիս երկարացնել արտшդրшնքի պահպшնման ժամկետը:
Իմ ընտանիքի անդամները սիրում են թարմ ձու ուտել, ուստի երկար ժամանակ մտածում էի, թե ինչպես կարելի է դրանք թարմ պшհպшնել: Այժմ սառեցված ձվերն իմ սառնարանների բաղկացուցիչ մասն են կազմում: Ցանկանում եմ թարմ ձվով ձվածեղ պատրաստել, ապա ես այն գտնում եմ իմ սառնարանում։
Ձվերն վերջացել են Ձեզ հարկավոր չէ խանութ վազել, քանի որ դրանք միշտ սառնարանում կլինեն: Ես սառեցնում եմ ձվերը երկու տարբերակով. Դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձին, կամ ամբողջը միասին։ Պատահում է, որ բեզե պատրաստելուց հետո (կարկանդակների վրա ես քսում եմ ձվի դեղնուց) հաճախ կա՛մ սպիտակուցը, կա՛մ ձվի դեղնուցը մնում է, որը ես նույնպես սառեցնում եմ:
Այժմ այլևս հարկ չկա մտածել, թե որտեղ պետք է դնել կամ օգտագործել ձվի մնացած մնացորդներւ, պարզապես սառեցրեք այն: Սառեցված վիճակում ձվերի հիմնական առավելությունը պահպանման ժամկետն է:Այս ձևով նրանք կարող են անփոփոխ պահել իրենց համն ու հատկությունները մինչև չորս ամիս: