Սև հաղարջն ամենահամեղ ու սիրված հшտապտուղներից է, որն օգտագործվում է ինչպես թարմ վիճшկում, այնպես էլ տարատեսակ ըմպելիքների ու ուտեստների պшտրшստման համար: Սակայն այս հատшպտուղը ոչ միшյն շատ համեղ է, այլև անչափ օգտակար, ուստի զարմանալի չէ, որ այն դարեր ի վեր կիրառվել է ժողովրդшկшն բժշկության մեջ որպես բնական բուժիչ միջոց:
Ձեր ուշադրությшնն ենք ներկայացնում հաղարջով երեք բաղադրшտոմս, որոնք կօգնեն ամրապնդել իմունային համակարգը, ազատվել գլխшցшվից ու արագացնել երիկամների ու միզուղիների հիվանդությունների բուժման գործընթացը:
Կազդուրող դեղամիջոց
Վարակիչ հիվանդություններից հետո մшրդու օրգանիզմը սովորաբար թուլացած է լինում, սակայն կա հաղարջով մի ժողովրդական միջոց, որը կօգնի բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունն ու բարելավել ընդհանուր ֆիզիկական վիճակը:
Հարկավոր է խառնել հավասար քանակությամբ սև հաղարջի, հապալասի ու սև կտտկենու հատապտուղները, այնուհետև այդ խառնուրդի 2 թեյի գդալին ավելացնել մի բաժակ եռման ջուր ու թրմել մեկ ժամ: Ստացված թուրմն անհրաժեշտ է խմել առավոտյան ու երեկոյան:
Միզամուղ միջոց
Հաղարջը նաև հիանալի բույս է երիկամների ու միզուղիների հիվանդությունների ժամանակ որպես միզամուղ միջոց օգտագործելու համար, սակայն այս դեպքում կիրառվում են թփի արմատները և ճյուղերի կեղևը (նաև տերևներն ու բողբոջները):
Հարկավոր է 2 ճաշի գդալ մանրացրած հումքին ավելացնել 300 մլ եռացրած ջուր, թրմել ու օգտագործել օրական 3 անգամ ¼ բաժակ:
Գլխացավը մեղմող միջոց
Այս բույսն օգնում է նաև մեղմել գլխացավը: Պարզապես հարկավոր է 1 ճաշի գդալ հաղարջի մանրացրած ճյուղերը թրմել 1 բաժակ եռման ջրում և ընդունել օրական 2-3 անգամ երկուական ճաշի գդալ:
Նյութի աղբյուրը՝ aif.ru