Ծիրանի չրի պատաստման տարբեր եղանակներ կան և տարբեր եղանակներով պատրաստելիս չիրը տարբեր է ստացվում:
Որքան հաճելի է տարվա ցուրտ եղանակին նuտել վառարանի մոտ և անուշ անել ծիրանի չիրը: Եվ նշենք նաև, որ ամանորյա սեղանին չրեղենը, հատկապես ծիրանի չիրը առանձնահատուկ ճոխություն է հաղորդում:
Այս տեսանյութում հանգամանալից կերպով ներկայացվում է ծիրանի չրի պատրաստման եղանակն ու տեխնիկան:
Պահանջվում է
4-5 կգ ծիրան
1 կգ շաքարավազ
150-250 մլ ջուր
Պատրաստման եղանակը տեսանյութում: