Կարտnֆիլային տnրթ՝ ապուխտի և պանրի միջnւկnվ

Ցանկանո՞ւմ եք այնպիսի ուտեստ պատրաստել, որ թե երեխաները հաճույքով ուտեն, թե՝ մեծերը։ Դե ուրեմն կարտnֆիլային տորթը ապուխտի և պանրի միջnւկով, որն այսօր առաջարկում է Positive-ը, հենց այն է, ինչ դուք փնտրում էիք։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Կարտnֆիլ – 8 հատ

Ձու – 2 հատ

Կաթ – 0,5 բաժակ

Պանիր – 100 գրամ

Աղ, սև պղպեղ – ըստ ճաշակի

Մաղադանոս – մեկ փունջ

Ձիթայուղ – 2 ճ.գ.

Սերուցք – 1 բաժակ

Ապուխտ – 250-300 գրամ

Մշկընկույզ – 1 թ.գ.

Պատրաստման եղանակը

Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրատեք բարակ կլորակներով (0,5սմ)։

Կարտոֆիլը դրեք ջեռոցի տապակի վրա, վրան ձիթայուղ լցրեք, աղ և պղպեղ արեք և դրեք 180°С տաքացված ջեռոցը՝ 10 րոպեով։

Հարեք ձվերը, ավելացրեք կաթն ու սերուցքը, աղ, պղպեղ և մշկընկույզ ավելացրեք։

Կարտոֆիլը տապակի միջից տեղափոխեք կլոր տարրայի մեջ՝ հատակին և պատերին շարեք։ Վրայից ապուխտի բարակ շերտեր դրեք և քերած պանիր լցրեք։ Այսպես շարունակեք դասավորել մթերքները։ Պանիրը պետք է վերջին շերտը լինի։

Կարտոֆիլային տորթի վրա լցրեք ձվա–կաթնային խառնուրդը։ Վրայից դրեք նախօրոք մի կողմ դրված կարտոֆիլի կլորակները։ Եփեք ջեռոցում 40 րոպե 180 աստիճանի տակ։ Այնուհետև ձևամանի պատերը բացեք և ևս տասը րոպեով դրեք ջեռոցը, մինչև կարտոֆիլը ոսկեգույն–շագանակագույն կդառնա։

Վրայից մանրացված կանաչի լցրեք և մատուցեք։