Հոթ-դոգը աշխարհում ամենատшրшծված ուտեստներից է, դրանք հատկապես դուր են գալիս երեխաներին, ովքեր պшտրшստ են օրվա ընթացքում երկուսից երեք հոթ-ոգ ուտել և չորրորդից էլ չեն հրաժարվի:
Սակայն բժիշկները նախազգուշացնում են ծնողներին երբեք ու երբեք ոչ մի դեպքում երեխաներին չկերակրել հոթ-դոգով:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այն երեխաները, ովքեր մեկ ամսվա ընթացքում օգտագործում են 10-15 հոթ-դոգ, նրանց մոտ 9%-ով ավել բարձր է լեյկեմիայի զարգացման ռիսկը:
Նույնիսկ, եթե կինը հղիության ընթացքում շաբաթվա մեջ 1-ից ավելի հոթ-դոգ է օգտագործում, ապա դա կարող է երեխայի մոտ գլխուղեղի ուռուցքի առաջացման պատճառ դառնալ:
Այս սարսափելի հետևանքի պատճառը նիտրիտի առկայությունն է, որն ավելացվում է մսի արտադրության մեջ բուտոլիզմը կանխելու համար: