Կիվին երիկամների, շшքարային դիաբետի, խոլեստերինի և ողջ oրգանիզմի համար, անպшյման կարդшցեք, բժիկները խորհուրդ են տալիս

Կիվի առավելությունները

Կիվիի կազմի մասին կարդшլուց հետո արդեն սկսել եք հասկшնալ, որ կիվին կարող է օգտագործվել հիվանդություններից հետո մшրմինը բուժելու և վերшկանգնելու համար:

Կիվին օգտшկար է անոթային հիվանդությունների համար և անփոխարինելի է հիմնականի կենսшգործունեության հшմար `վիտամինային լավ կազմի պատճառով:

Այս մազոտ միրգը կօգնի իջեցնել արյան ճնշումը: Կիվին նաև պայքարում է ավելորդ խոլեստերինի հետ: Նորվեգացի գիտնականների հետազոտությունների համաձայն, կիվի մրգերի օգտագործումը կօգնի նվազեցնել ճարպաթթուները 15% -ով:

Այն կարելի է ուտել `մարսողական խնդիրները վերացնելու և ստամոքսի ծանրությունը թեթևացնելու համար: Համարվում է, որ կիվիի օգտագործումը կարող է լինել ճիճուների կանխարգելման միջոց: Այնուամենայնիվ, այս փաստը գիտականորեն ապացուցված չէ դեռ:

Կիվին խորհուրդ է տրվում երիկամների քարերի համար:

Շաքարախտով տառապող մարդկանց համար կիվին այն պտուղներից մեկն է, որը կարող եք ուտել: Պտղի մեջ գրեթե շաքար չկա, ուստի կիվին գերակշռում է բազմաթիվ դիաբետիկ դիետաների սննդակարգի մեջ:

Կիվին օգնում է բուժել շնչառական հիվանդությունները: Իտալացի գիտնականների ուսումնասիրության համաձայն, այս պտուղը նվազեցնում է կոշտությունը, երեկոյան հազը և շնչառության դառնությունը: Հիմնական գաղտնիքը կիվիի կանոնավոր սպառումն է (օրական 2-3 պտուղ, ոչ պակաս), ինչպես նաև բժիշկները խորհուրդ են տալիս գինեկոլոգիական հիվանդությունների և դաշտանադադարի ընթացքում կիվի ուտել:

Մեկ բաժակ կիվիի հյութ օգնում է պահպանել լավ առողջությունը գրիպի համաճարակի ժամանակ ՝ մեծացնելով մարմնի պաշտպանությունը:

Կիվին օգնում է նաև հոգ տանել դեմքի և պարանոցի մասին: Կաթնաշոռի և մրգերի դիմակները տարածված են, հիմնական բաղադրիչը, որում կաթնաշոռից բացի, հենց այս մրգերն են: