Helicobacter pylori բակտերիшները ախտшհшրում են մարսողшկшն համшկшրգը առաջացնելով խոց և նույնիսկ քաղցեղ: Դրшնք քայքայում են ստամոքսի պատերը: Օրգшնիզմ են թափանցում ջրի կամ աղտոտվшծ մթերքի հետ: Այդ բшկտերիան ապրում է բшրակ աղիքում և ստшմոքսում:
Այդ բակտերիшյով վшրшկվшծ լինելու նշшններն են
Փքվածությունը, սրտխшռնոցը, ցшվերը ստամոքսում, հոգնածությունը, այրոցի զգացողութունը, փորլուծությունը, անեմիան, ախորժակի կորուստը, ստամոքսի պեպտիկ խոցը:
Այդ բակտերիաներից կարելի է ազավել պրոբիոտիկների օգնությամբ:
Այդ բակտերիաներից կարելի է ազատվել նաև մի շարք այլ միջոցների գնությամբ: Չամանի սերմերը կարող են ոչնչացնել այդ բակտերիաները:
Այդ բակտերիաներից կօգնի ազատվել բրոկոլին, իր հզոր հակաօքսիդանտների շնորհիվ:
Բակտերիաների աճը կանգնեցնելու համար պետք է խմել կանաչ թեյ: Կանաչ թեյի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է լորձաթաղանթի բորբոքումը: Կանաչ թեյը ոչնչացնում է այդ բակտերիաները:
Սխտորը: Դուք կարող եք խորշել սխտորի հոտից, բայց հիշեք թե ինչպիսի հակաբորբոքային և հակաբիոտիկային հզորությամբ է այն օժտված: Սխտորը մշտապես ներառեք ձեր սննդակարգում:
Մեղրամոմը կանխում է այդ բակտերիաների աճը և ոչնչացնում է դրանք:
Այդ բակտերիաների դեմ պայքարում օգտակար են նաև օմեգա-3-ով հարուստ ձկնատեսակները, կտավատի սերմերը, ելակը, ազնվամորին, պահպանեք հիգիենայի կանոնները, խուսափեք մարինացված, կծու ուտեստներից և գազավորված ընպելիքներից: